Binnenkort maak je jouw eerste grote sprong naar commercieel succes, want je bent bijna klaar met je opleiding. Mogelijk kom je al uit een goed ondernemend nest en is verkopen jou met de paplepel ingegoten. Maar om echt goed te leren vliegen moet je veilige vlieguren maken en dat kan je maar beter samen doen. Maar met wie doe je dat dan? Deze 3 tips helpen je om niet gelijk uit de boom te vallen:

Tip 1: Spring samen met iemand die je vertrouwt
Wat heb je liever? Dat iemand met je meevliegt die zelf ook vlieguren gemaakt heeft of luister je naar de persoon die op de grond staat, ‘’springen!” roept en nog nooit gevlogen heeft. Natuurlijk is dit een persiflage op al die recruiters die jou in een salesjob willen plaatsen terwijl ze zelf nog nooit iets verkocht hebben. Dan kan je op een plek terechtkomen waar al snel blijkt dat je op je snavel bent gevallen. Een verkeerde start bij een vogel kan funest zijn…

Tip 2: Zorg dat je snel hoog kunt vliegen
Dat doen slimme vogels ook, omdat bij zonnig en warm weer daar het meeste te halen valt; namelijk insecten. Niet dat we jouw nieuwe klanten insecten zullen noemen, maar het is wel plezierig als er snel eten op tafel komt. Hoe dan? Snel hoog kunnen vliegen heeft vooral ook te maken met extra ondersteuning en begeleiding die aan commercieel talent zoals jij gegeven kan worden. Bijvoorbeeld in de vorm van salestraining.

Tip 3: Blijf fladderen
Natuurlijk kan je bij een mooie order even zweven en ervan genieten. Maar doe het niet te lang. Vergeet niet dat verkopen gewoon heel hard werken is en energie kost. Blijf fladderen, want dat komt de continuïteit van jouw inkomsten ten goede. En je ontdekt vooral prachtige plekken waar je het bestaan nog niet van wist!

Gezocht: Slimme vogels!
Ook zin om snel te kunnen vliegen en tot grote hoogte te stijgen? Neem hier contact met ons op voor een salesjob waar je zo vrij kunt zijn als een vogel.

  • Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.