Ik ben nog van de generatie die TV kijkt. Tegenwoordig moet van alles ‘perfect’ zijn valt mij op. Er bestaan TV-programma’s zoals ‘Het Perfecte Plaatje’, maar ook ‘De Perfecte Verbouwing’. Plaatjes zijn leuk en inspirerend, verbouwingen al wat minder. Vervolgens zat ik te denken of het ook mogelijk zou zijn om een programma te maken van ‘De Perfecte Mismatch’. Ik kwam tot een verassende conclusie, maar daarover later meer…

De Perfecte Mismatch
Daar kun je allerlei creatieve invullingen op bedenken, zoals:

  • “Heel Holland Braakt”: Dat is een kookprogramma met de meest ranzige combinaties van ingrediënten, zoiets als gemalen vissticks met stroop, suiker, bami en rozijnen.
  • “Expeditie Robinhood”, waarin zeer zwakke en sterke groepen tegen elkaar strijden: klein versus groot, arm tegen rijk, jong tegen oud en ga zo maar door;
  • “Married at Second Sight”, omdat de eerste het toch niet bleek te zijn en tot slot;
  • “De domste mens”, de aanleiding van:


Mijn verassende conclusie
Veel van dit soort programma’s bestaan al en falen mag. Bij de ‘slimste mens’ als laatste eindigen voelt alleen niet zo lekker, scheiden is vervelend, vaak weet je al wie gaat winnen en niet zo lekker eten zien op TV is dagelijkse kost. (Of moet ik kots zeggen?)

Toch moet mij iets van het hart. De Perfecte Mismatch komt ook voor in de wereld waarin ik werkzaam ben: recruitment. Er wordt dan aan recruiters zonder saleservaring gevraagd om verkopers te vinden. Dat is wat mij betreft net zoiets als Hema rookworst bestellen bij de bakker of de brandweer bellen om je auto te repareren. Je krijgt er gekke combinaties van, maar vaak ook buikpijn omdat de nieuwe medewerker razendsnel weer vertrokken is.

 Je zou er een programma over kunnen maken…

Maurice Schill 
Sales Recruiter, voor perfecte sales matches

  • Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.