Jonge kinderen hebben het enthousiasme om overal gelijk een antwoord op te willen geven. Zelfs als ze het juiste antwoord niet kennen. Maar hoe staat het met jou als account manager? Klanten verwachten dat alles wat je zegt kloppend is. En als je sales manager bent weet je dan precies of de gegeven antwoorden van teamleden correct zijn? Je bent er immers meestal niet bij…

Kennis toevoegen aan de dagelijkse praktijk
Om er achter te komen dat alles ook klopt wat verteld wordt gaan we als coach mee tijdens verkoopgesprekken. Na afloop evalueren wij samen het klantgesprek en maken de account manager duidelijk waar verbeteringen te realiseren zijn. Het kan gaan om iets waarbij het beter was om even stil te zijn of een tegenvraag te stellen, maar ook over een gemist koopsignaal. Soms is een accountmanager zo enthousiast dat dit belangrijke signaal van de klant helemaal niet is opgevallen. Meesterlijk verkopen betekent soms de rust bewaren.

Gesprekstechnieken – De manier waarop
Iemand die alle juiste antwoorden kent hoeft nog geen goede gesprekspartner te zijn. Kennis alleen is niet voldoende. Wat is bijvoorbeeld het moment waarop je de deal kunt pakken of hoeveel koopsignalen heb je nodig om om de order te vragen? Target Recruiters leert, vanuit eigen jarenlange verkoopervaring, professionele gesprekstechnieken aan om de order te schrijven, maar ook om slim om te gaan met makkelijke en moeilijke weerlegbare bezwaren van klanten.

Professional (Social) Selling Skills
We trainen koude acquisitie, het binnenkomen bij klanten voor wie jouw bedrijf nog steeds onbekend is. Dat kan natuurlijk nog steeds met een goede verkooppitch tijdens een telefoongesprek. Maar het gaat tegenwoordig ook om netwerken opbouwen, reageren op publicaties van klanten die je graag zou willen hebben en het professioneel uitnodigen van potentiële kandidaten binnen je eigen sociale netwerk. De manier waarop je dat doet? Die delen we graag! Want zo komen wij zelf ook aan tafel.

Is het tijd voor een serieus opfris moment?  
Leren is leuk en altijd maatwerk. Ben je als account manager of sales manager geïnteresseerd om eens verder te praten over meesterlijk verkopen, neem dan contact met ons op of kijk nog even op deze pagina.

  • Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.