Om maar met de deur in huis te vallen; ik ben nogal geschrokken. Het mooie verkoopvak lijkt te gaan degraderen naar een baan waar je gewoon rustig je orders ophaalt, je jezelf niet al te druk hoeft te maken, maar waardoor je ook geen extra beloning meer krijgt en niet enthousiast thuis kunt komen met de opmerking dat er een extra vakantie naar de Bahama’s geboekt kan worden. Wat is er aan de hand?

Vast zet je vast!
Wat ik constateer, uit verschillende gesprekken met saleskandidaten, is dat zij bij ‘de grote bekende recruitmentbureaus’ tegenwoordig bijna alleen maar een hoog basissalaris aangeboden krijgen. Dat lijkt misschien plezierig, maar het zet je ook volledig vast. Elke maand weet je wat er binnenkomt, maar je weet ook dat er nooit iets extra’s te verdienen valt. Ga je er harder van lopen en wat doe je als plotseling je kosten stijgen bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding? Wat je in ieder geval zeker weet is dat er op financieel gebied niets meer valt te beïnvloeden. Voor mij voelt het als lekker gezapig je werk doen, maar ook een beetje als een ‘negen-tot-vijf-mentaliteit.’ 

Wake-up call!
Als je, net als ik, voor dit fenomeen ook wilt waken zou ik zeggen; “Ontwaak!” Want als je een echte salesprofessional bent wil je volgens mij extra beloond worden voor de energie die je dagelijks in je klanten steekt. Niets is gaver om ineens een loonstrook te ontvangen die 30% hoger is dan de vorige. Dat stimuleert je namelijk om dagelijks het maximale uit jezelf te halen. 

Persoonlijk ga ik zelf zover dat je helemaal niet dit vak zou moeten kiezen als je deze drive niet hebt. Sales moet wat mij betreft altijd betekenen dat je de mogelijkheid hebt om iets extra’s te presteren en daar ook de credits voor te krijgen. Eens? Als je namelijk geen commissieplan hebt dan is er namelijk maar één die profiteert van jouw extra harde werk; de werkgever.

Onze limit?
Dat is de limit die je voor jezelf bepaalt. Wij geloven namelijk dat er altijd een variabele beloning moet zijn waardoor je over je eigen grenzen heen kunt gaan. Wat we op voorhand beloven is dat je er een gat van in de sky zult springen!

Target Recruiters, het alternatief als je zelf nog steeds in echte sales gelooft! We helpen je er graag bij en delen graag onze persoonlijke saleservaringen.

  • Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.